INTERREG B

Program transnacionalne suradnje INTERREG B uključuje 11 geografskih područja/programskih zona među kojima je i Republika Hrvatska (Central Europe, Mediterranean, Adriatic Ionian i Danube).

Opći ciljevi INTERREG B inicijative su: razvoj zajedničke strategije i planiranje projekata u okviru prostornog razvoja, socijalne i gospodarske kohezije, transportnog sustava i informatizacije, promicanje zaštite okoliša, prirodnog i kulturnog nasljeđa,  upravljanje resursima i sprječavanje rizika, razvoj partnerstva, usklađivanje projekata s glavnim smjernicama ulaganja strukturnih fondova, usklađivanje projekata s osnovnim instrumentima vanjske politike EU-a.

Sudionici imaju mogućnost sudjelovanja ili na programskoj ili na projektnoj razini. Na programskoj razini, sudjeluju u razvijanju i koordinaciji politike prostornog razvoja, dok je na projektnoj razini sudjelovanje otvoreno za cijeli niz pravnih ili fizičkih osoba (nacionalna, regionalna ili lokalna administracija), polu-državnih institucija (regionalna razvojna udruženja), inovativnih i razvojnih agencija, privatnih poduzeća, komora i udruženja itd.

Ukupni proračun programa iznosi oko 2 075 milijuna eura.

Više o programu možete pročitati klikom na sljedeće linkove: